Yara

Over Yara

Elke dag ben ik weer blij en krijg ik energie van het feit dat ik mijn passies voor sport en het verbeteren van prestaties samen kan brengen in de praktijk. Hoe fijn is dat.

Sport maakt een groot onderdeel uit van mijn leven, ik hockey graag en bezoek regelmatig sportevenementen zoals de Olympische Spelen in Vancouver, Londen en Rio de Janeiro. 

Mijn achtergrond in de sociale psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie brachten mij op weg naar mijn masterstudie sport- en prestatiepsychologie. Ik had het gevoel nog lang niet uitgeleerd te zijn en heb met veel plezier de postmaster tot geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN ® volbracht.

Mijn eigen praktijk in combinatie met het samenwerken bij WOUW Performance Coaching met collega Afke van de Wouw en mijn rol als sportpsycholoog in de staf van schaatsteam IKO geeft dynamiek aan mijn weken. Ik houd van afwisseling, geen week is voor mij hetzelfde en daar geniet ik van.

Mijn kernwaarden

Groei

Groeien is niet per se beter, groter of sneller worden maar ook bewuster zijn. Groei is voor mij: ontwikkelen, in beweging zijn en geprikkeld worden. Zo blijf ik mij zelf op professioneel vlak graag ontwikkelen door regelmatig congressen te bezoeken en cursussen te volgen. 

Plezier

Vanzelfsprekend kan niet alles altijd leuk zijn maar door zoveel mogelijk te doen waar je blij van wordt en wat je leuk vindt ervaar je meer voldoening. Dingen doen met een lach op je gezicht en vanuit intrinsieke motivatie, dat is mijn uitgangspunt.

Toewijding

Loyaliteit en toewijding vind ik erg belangrijk. Commitment, ergens samen voor gaan en je houden aan afspraken die je maakt is voor mij erg waardevol. Ik geef niet zomaar op en deal met tegenslagen die op mijn pad komen.

In de media

Regelmatig deel ik leuke stukken uit de media waaraan ik heb bijgedragen.
Benieuwd? Bekijk de media items!

Schaatsteam IKO

Sinds eind mei 2022 ben ik aan de slag gegaan als sportpsycholoog bij schaatsploeg Team IKO. Ik ben coördinator van de ‘well-being’ van de sporters en staf. Elke donderdag ben ik op de werkvloer aanwezig om de ‘well-being’ van de sporters en stafleden te monitoren, te spreken met schaatsers en het teamproces te begeleiden.

Daarbij kan ik een beroep doen op driehonderd psychologen die zijn aangesloten van Psyned. Een uniek concept, dat Psyned graag verder wil uitrollen in de sportwereld en het bedrijfsleven.

WOUW Performance Coaching 

WXUW Logo
WXUW Logo

WOUW Performance coaching is gevestigd in het open voetbal innovatiecentrum (gebouw #11) op de KNVB Campus in Zeist. Afke van de Wouw en Yara van Gendt zijn beide sportpsychologen en werkzaam voor WOUW Performance Coaching. Zij begeleiden sporters, coaches en teams in het leveren van prestaties en verzorgen workshops voor sportverenigingen, teams, hogescholen en bedrijven.

Daarnaast passen ze (sport)psychologische principes ook toe in de gezondheidszorg en bedrijfsleven. Samen hebben Yara en Afke het boek ‘Leren Revalideren’ geschreven voor sporters. Het gaat over de psychologische factoren bij het ontstaan van blessures en die tijdens de revalidatie een rol spelen.

Meer weten?

Vul het contact formulier in of neem rechtstreeks contact op met Yara door:

te mailen naar info@yaravangendt.nlof te bellen naar 06-53860748.